چیا،گیاه بومی جنوب مکزیک و امریکای لاتین است و در این مناطق از قرنها پیش، در تهیه غذا و دارو کاربرد داشته است اما در سالهای اخیر به خاطر ارزش غذایی فوقالعادهاش، در همه جای جهان مشهور شده است و دانه و روغن آن در سراسر دنیا مصرف میشود.این محصول که از سال 1400 به گروه محصولی دانهها اضافه شده است، از گلهای گیاه چیا بدست آمده و یک غذای کامل، مغذی و سالم، برای همه گروههای سنی محسوب میشود. این دانه لعابدار وقتی در آب یا مایع دیگری قرار میگیرد مثل بهدانه حالت ژلهای پیدا میکند.
تاریخچه و گیاه شناسی:
حدود 3500 سال قبل از میلاد مسیح، از دانه چیا به عنوان غذا استفاده می کردند و هزاران سال است که از آن به عنوان دارو نیز استفاده میکنند.اسناد تاریخی نشان می دهند که آزتک ها و مایاها، دو تمدن قدیمی در آمریکای مرکزی، علاوه بر ذرت، لوبیا و آمارنت، از چیا هم در تهیه غذا و داروهای سنتی استفاده میکردند. در جوامع پیشا-کُلمبی، چیا دومین محصول مهم (بعد از حبوبات) بود.
دانستنی های کشاورزی:
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.