دانههای سفید کینوا نسبت به بقیه رنگها، پوسته نازکتر و بافت سبکتری دارند و زودتر پخته میشوند و بعد از پخت، شل و حجیم میشوند، درحالیکه دانههای قرمز و سیاه کینوا ضخیمترند و بعد از پخت، ظاهر و رنگ خود را حفظ میکنند. کینوای سیاه قویترین عطر و طعم را دارد و از دانههای سفید شیرینتر است.
از 5000 سال پیش، کینوا غذای اصلی منطقه امریکای جنوبی و مخصوصاً بولیوی، شیلی و پرو بوده است، اما از اواخر قرن بیستم، کینوا همزمان در ایالات متحده و اروپا محبوب شد و در مرحله بعد وارد سبد غذایی جوامع توسعه نیافته شد تا حدی که سازمان ملل متحد، سال 2013 را «سال جهانی کینوا» نامید.
قاره آمریکا محصولی قدیمی معروف به «کینوا» دارد. هزاران سال است که این محصول در مناطق آندِ بولیوی و پرو کشت می شود. اگر اطلاعات باستان شناسی تاریخی را مطالعه کنیم، می بینیم که از کینوا حتی پیش از 3000 سال قبل از میلاد مسیح هم استفاده میکردهاند! این گیاه نام های محلی مختلفی دارد اما متداول ترین آن «کینوا» است. اینکاها – سرخپوستان آمریکای جنوبی – این گیاه را «مادر غلات» می نامیدند و برای درمان مشکلات سلامتی از آن استفاده می کردند.
طرز تهیه و مصرف کینوا سفید:
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.