این محصول یکی دیگر از چایهای ترکیبی میوهای نیوشاست که از سال 1393 در حال تولید است. این محصول کاملاً طبیعی، متشکل از چای سبز برداشت شده از باغ نیوشا در فومن و تکههای لیمو ترش خشک شده جهرم است که علاوه بر خواص فراوان، طعم دلنشینی دارد.
لیموی ایرانی به احتمال زیاد حاصل تلاقی دو گونهی Citrus aurantiifolia و Citrus limon است. منشأ صحیح این گیاه شناخته شده نیست اما احتمال میرود بومی ایران باشد. در برخی منابع آمده است که در اواسط دههی 1800 میلادی از ایتالیا (یعنی سرزمینی که گفته میشود لیموترش از سال 1824 در آنجا کشت میشد) به برزیل وارد شد. برخی معتقدند لیموی ایرانی از طریق تاهیتی به ایالات متحده برده شد.
پس از جنگ جهانی اول، لیموی ایرانی جایگاه خود را در تجارت گیاهان یافت. البته در ابتدای کار، تاجران و مردم این گیاه را نمی پذیرفتند مثلا کانادایی ها تا مدتی این لیمو را قبول نمی کردند چون به لیموی مکزیکی عادت کرده بودند. در دهه ی 1930 بسیاری از پرورش دهندگان مرکبات در فلوریدا که به فکر کسب درآمد بیشتر بودند، لیمو ترش را کشت کردند و در سال 1949 استفاده از این گیاه گسترش یافت. اکنون این گیاه در بسیاری از نقاط دنیا از جمله ایالات متحده ی آمریکا، برزیل و استرالیا کشت می شود.
کاربرد در طب سنتی:
- براساس نظر حکمای طب سنتی، لیمو برای صفرا، التهاب معده، آبریزش بینی، سرگیجه، امراض پوستی و ریزش مو مفید است.
- آب لیموترش خنک کننده است و نقش به سزایی در درمان بیماری های ناشی از کمبود ویتامین C، روماتیسم و مشکلات گوارشی و دفعی دارد.
طریقه مصرف :
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.