این گیاه براساس ویژگیهای زراعی و کاربرد به سه نوع تقسیم میشود: کتان روغنی، کتان فیبری و کتان روغنی- فیبری. واریتههایی که برای مصرف انسانی پرورش داده میشوند با واریتههایی که برای تولید فیبر پرورش داده میشوند متفاوتند. برخی منابع، برای تخم کتانی که مصرف انسانی خوراکی دارد از عبارت Flaxseed و برای تخم کتانی که مصرف صنعتی دارد از عبارت Linseed استفاده میکنند. معمولاً برای مصرف انسانی، از تخم کتان به صورت کامل، آسیاب شده، روغن تخم کتان و تخم کتان تا حدی چربیزدایی شده استفاده میکنند.
افزودن تخم کتان به رژیم غذایی ممکن است تعداد دفعات حرکت روده را نیز افزایش دهد چون تخم کتان یک ملیّن طبیعی است؛ مصرف مقدار مجاز آن، از یبوست جلوگیری کرده و باعث حرکات رودهای منظم و سالم میشود. بااینحال، مصرف بیش از حد آن، حتی ممکن است در برخی از موارد و در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر (IBS) باعث اسهال شود. افراد مبتلا به IBS از مصرف تخم کتان خودداری نمایند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.